Joogaviikonlopun jälkeisiä tunnelmia kesällä 2020

Olen tutustunut Swamijiin kesällä 2018, jolloin olin hänen kurssillaan ensimmäistä kertaa. Henkisen polun taaperrus minulla oli alkanut jo vuosia aiemmin. Välillä olin löytänyt polulleni ohjausta, suurimman osan matkasta olin taapertanut yksin. Oli helpottavaa, että joku ymmärsi mitä kävin läpi ja antoi ohjeita ja harjoituksia tueksi itsetutkiskelulleni. On myös ollut ihanaa tutustua näihin sydämellisiin ihmisiin, jotka pohdiskelevat samoja asioita.


Mitä olen matkallani oppinut ja mihin olen saanut apua?


Olen palannut kohti yksinkertaisuutta ja luonnollisuutta. Poisoppinut asioista joilla ei ole merkitystä ja joihin on turha tuhlata aikaansa. Olen kokenut astuneeni luonnolliseen elämänvirtaan, jossa asiat tapahtuvat ajallaan ja pakottamatta. Jossa minun ei tarvitse pelätä mitään, sillä tiedän voivani luottaa kaiken järjestyvän niin kuin pitääkin. Olen lakannut stressaamasta, murehtimasta ja suremasta – suurimmaksi osaksi, sillä työstettävää tässä elämässä riittää, edelleen. Pystyn kuitenkin luopumaan kontrollista ja hellittämään, tarkastelemaan ja näkemään mieleni yritykset hallita elämääni. Seuraan miten kauniisti elämä tapahtuu, kun sallin sen tapahtua ja ohjaudun sen myötä oikeaan suuntaan. Olen havainnut, etten tiedä miksi jotain tapahtuu ja hyväksyn sen, etten tiedä. Minun ei tarvitse tietää enää kaikkea.


Olen löytänyt paljon kokemuksia, joille ei ole sanoja. Asioita, jotka tapahtuvat ja siirtyvät, ilman sanoja.

Guru-sana tarkoittaa minulle puhtainta valoa/rakkautta. Olen kokenut mitä on, kun tuo valo koskettaa sydäntäni. Sen rakkauden ja hyväksynnän, mille ei ole sanoja. Sydämeni on suurempi, avarampi ja hyväksyvämpi jokaisen tuollaisen kosketuksen jälkeen. Muutos minussa on pysyvä. Kerta kerran jälkeen olen laajempi, sallivampi ja hyväksyvämpi myös tälle ihmisyydelle meissä jokaisessa. Se on myötätuntoa, jonka avulla pystyn hyväksymään nekin asiat, jotka joskus aikoinaan tuntuivat minusta äärimmäisen epäoikeudenmukaisilta tai vääriltä.


Olen löytänyt paljon kokemuksia, joille ei ole sanoja. Asioita, jotka tapahtuvat ja siirtyvät, ilman sanoja.


Kirjoittaja on Anu-Riikka Peuranen, Jyväkylässä vaikuttava joogi.

16 katselukertaa0 kommenttia
Stone Tower

Follow us

​© 2019 by Nispruhyog/Maa Shambhavi . Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon