Mitä on hiljaisuuden taide?

Markkinoimme kursseillamme, että voit oppia hiljaisuuden taidetta. Mitä ihmettä? Suomalaisethan osaavat sen jo! Hiljaiset suomalaiset, jotka eivät juuri yksinäisyyttä vierasta ja viihtyvät luonnossa ovat kuitenkin ottaneet omakseen myös meditaation ja mindfullnessin opetukset.


Meditaatiossa katse kääntyy sisäänpäin, kun suurin osa ajastamme olemme aistit avoinna ulospäin. Jo pelkästään hengityksen seuraaminen ja omien ajatusten tarkkailu voi olla useille täysin mahdottomalta kuulostava tehtävä. Voi tuntua myös epämiellyttävältä kohdata omat ajatukset ja tunteet - olisi helppo täyttää tuokin aika jollain hyödyllisemmällä puuhastelulla. Olen kuitenkin huomannut, että myös ne, jotka ovat aluksi epäilleet meditaation tehoa, hyötyjä tai järkevyyttä ovat hetken kokeiltuaan yllättyneitä, miten pienessä ajassa koko keho voi tuntua aivan toiselta. Tiedostat itsesi ihan eri tavalla, vaikka harjoittaisit meditaatiota vain 10 minuuttia päivässä. Meditaatioon et tarvitse erityisiä valmisteluita, tilaa tai tykötarpeita. Meditaatioon tarvitset vain itsellesi antamasi lupauksen siellä syvällä itsessäsi, että juuri tämä harjoitus vie minua eteenpäin ja juuri tälle harjoitukselle raivaan tilaa elämässäni, koska haluan voida paremmin mielen tasolla.


Tällä viikolla opetamme hiljaisuuden taidetta Helsingissä merellisessä Isosaaressa telttaretriitin muodossa. Vain meren äänet, luonto, sateen ropina ja oma hengitys seurana. Olemme iloisia ja kiitollisia päästessämme kokemaan harjoituksia erilaisissa ympäristöissä erilaisten ihmisten kanssa.


https://www.nispruhyog.eu/event-details/hiljentymisen-taide-meditaatioretriitti


Hari om.

24 katselukertaa0 kommenttia
Stone Tower

Follow us

​© 2019 by Nispruhyog/Maa Shambhavi . Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon